Hvad vil du læse og skrive om?

Man bliver udsat for mange forskellige emner når du skal læse og skrive i folkeskolen, fx islandske folkeeventyr eller digte. Jeg forstår selvfølgelige godt at der er noget dannelse i forløbet og emnerne. Men som ordblind, er der andre ting der er vigtigere end måske, at vide noget om disse emner.

Som ordblind skal man bruge meget energi på at læse og skrive, derfor er det også rigtigt vigtigt at det indhold man har foran sig, også interesserer en. Hvis dette ikke er noget man synes om, så kan det blive rigtigt svært at sidde stille! (hjælpemidler som kan hjælpe dig med læse: oplæsning)

Hvad kan man gøre

Bismarck og Vesuv

To bøger jeg kiggede meget i som lille, selvom jeg var ordblind og ikke kunne læse.


Hvis dit barn tit kommer hjem fra skole, med læsestof der ligger lang fra han eller hendes interesse områder. Det kunne måske være en ide, at lave en aftale med skolen, om at dit barn kan få lov til at læse noget andet, som er mere spændende. Dette kan også gøres ved skrivning, i stedet for at skrive om det læreren siger, kunne man skrive om biler, heste eller andet som er mere spændende. (hjælpemidler som kan hjælpe dig med skrivning: ordforslag eller tale til tekst)

Vi kender det alle, at man skal lave noget man ikke har lyst til og tiden går virkelig langsomt. Dette kan skabe mange problemer for familien, fordi skolearbejdet ikke bliver ‘sjovt’ at lave. Heldigvis kan man også opleve, at tiden bare flyver derudaf. Dette kan også gøres med lektier, så det ikke føles at tag en eller to timer.

Bismarcks sidste slag

Jeg har tidligere skrevet om min interesse for videnskab og teknik. Jeg har stadigvæk to af mine bøger for min barndom, som ikke var noget man normalt havde om i folkeskolen. Jeg har ikke læst dem, fik dem tilbage i starten af 90’erne. Men alligevel kender jeg til en del til området, fordi jeg har kigget så meget i dem.

Jeg er sikker på at denne interesse har hjulpet mig til, at vende mig til at se og forstå ord. Det kan  jo ikke undgås at hjernen prøver at afkode hvad der står og betydningen. Fordi man er ordblind, betydere det ikke at hjernen lukker ned når det omhandler bogstaver. Den arbejder, og forsøger at finde en løsning på det problem, den står overfor.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *