Nogle gange tror man at ordblindheden bestemmer

Men det gør den heldigvis ikke!

Måske har du eller en du kender også svært ved bogstaverne? Så har jeg lavet et par videoer om noget af det, som jeg ved kan fylde rigtig meget, når man er ordblind.

Mit håb er, at de vil give et positivt syn på nogle af de udfordringer, som kan fylde i hverdagen og skolen.

Åbenhed om ordblindheden

Det hjælper at være åben om sine udfordringer. I denne video fortæller jeg, hvordan det kan ændre ens syn på sig selv og bogstaverne.

At læse som ordblind

Læse kan man gøre på flere måder. I denne video fortæller jeg om min måde at gøre det på. …og jeg læser ikke hvert eneste ord.

Om at bruge sine hjælpemidler

Hjælpemidler er smarte, siger de voksne. I denne video fortæller jeg, hvorfor de voksne skal stoppe med at sige det, selvom de har ret.

At stave og skrive er ikke det samme

At skrive og stave er ikke det samme. I denne videoer forklarer jeg forskellen og fortæller om, hvorfor ordblinde sagtens kan skrive.

Ok at lave fejl

Fejl laver man masser af som ordblind. I denne video fortæller jeg om hvorfor det er ok og at man ikke er en fejl selvom man kommer til at lave fejl.

Nogle gange kan andres oplevelser give inspiration til at se på ordblindheden på en ny måde.

Jeg holder foredrag på blandt andet skoler og biblioteker rundt omkring i hele landet. Særligt i ordblindeugen, som markeres hvert år i uge 40, fortæller jeg om livet som ordblind med foredraget ‘Fra 71 fejl i diktat til uddannelse… og nu forfatter’.

Apropos forfatter, så har jeg skrevet flere bøger, som alle berører ordblindhed. Nogle er til ordblinde, mens andre er til dem, som har ordblindhed tæt på til dagligt.