Kæmper dit barn med ordblindhed?

Dit barn kommer ind ad døren, smider skoletasken med et brag og smækker døren til sit værelse. Du står tilbage og tænker; ‘endnu en dårlig dag i skolen! Hvorfor skal de bogstaver være så svære? Hvordan kan jeg hjælpe?’

Du har fået en ide. I sætter jer ned, åbner bogen og du begynder at læse højt. Efter lidt tid kommer I til første spørgsmål: Hvorfor tror du, at Michael ikke vil have andre til at se, hvad han har skrevet?

Først er der helt stille … Så begynder dit barn at tale. Fortællinger om de oplevelser, tanker og følelser, de og Michael sidder med i skolen. Tanker om ikke at være gode nok, at føle sig udenfor …

Nu har I muligheden for at snakke om de tanker og følelser. Men også snakke om de ting, dit barn er god til. Om ikke at give op. De ikke er alene. Du og andre er der, for at hjælpe dem videre.

Hvad siger folk der har læst Ordblindebogen?

Jeg satte mig ned og læste bogen højt for mine to børn på 8 og 11, hvoraf den ældste er ordblind, og den yngste har meget svært ved at knække læsekoden. Der gik ikke længe, før jeg opdagede, at Michael og Bogstavbjerget åbnede op for en dialog, jeg aldrig havde haft med dem før. Hvert afsnit i bogen bliver afsluttet med et spørgsmål, de skulle besvare. Spørgsmål såsom; ’Hvorfor tror du, at Michael ikke vil have andre til at se, hvad han har skrevet?’ Jeg blev simpelthen så rørt over alle de tanker mine børn havde haft i skolen, og alle de følelser de havde haft om ikke at være gode nok.

Det er ikke en bog, der kun kan læses højt for børn med læsevanskeligheder. Det er lige så relevant for deres venner at forstå, hvad det er, der kan være så svært. Bogen har også fokus på alt det andet, børnene er gode til, og at det ikke kun skal være de svære ting, der fylder. At de ikke må give op, og at de kan alt, det de vil, så længe de tror på det. Michael og Bogstavbjerget vil være perfekt at have på enhver skole.
Karen Rosenfeldt – Bogblogger.dk


Bogstavbjerget er en sjov og inspirerende fortælling, der kan hjælpe forældre og børn til en dialog om alt det der er svært, når man er ordbind.

Temaet er positivt og bogens pointe er tydelig – når andre er kommet op ad bjerget, kan jeg vel også – og det er vel det allervigtigste budskab vi kan give til de ordblinde børn, for hvem hverdagens små begivenheder kan føles som en bjergbestigning.
Anette


I går brugte jeg Ordblindebogen som motivation for en lille gruppe af unge mennesker, der havde sagt ja til at arbejde med deres læseproblemer hen over en weekend.

Jeg læste højt fra bagsiden, og jeg garanterer dig for, at der var HELT stille imens. Det er så flot, du sætter ord på den kamp, som flere er nødt til at kæmpe med bogstaver og andet, der driller.

Jeg er sikker på, du med din bog i går bidrog til, at give ‘mine’ unge mennesker fornyet kampgejst.
Birte O.


Det er en hyggelig bog, en god historie og en bog der ligger op til at barnet kan tegne, svare på spørgsmål og blive underholdt. Den egner sig godt til både skolebrug og hygge derhjemme. Og også som højtlæsning. Så det er en bog med flere anvendelsesmuligheder.

Den var en fornøjelse at læse, også som voksen. Så kan helt sikkert anbefale den til alle – men selvfølgelig især til de mindre børn der lige er kommet i gang med at læse.
Bogrummetwp.dk


Bogen er usentimental, empatisk og fuld af respekt for livets udfordringer … også ordblindes. For selvom bogen er målrettet ordblinde, er et af bogens budskaber: Vi er forskellige og har alle udfordringer, der skal tages op. Når vi respekterer og erkender denne forskellighed, kan vi hjælpe hinanden. Ordblindhed er en udfordring som alle andre, og alle har udfordringer at kæmpe med. …

Bogen burde uddeles sammen med IT-rygsækken, til alle der et testet ordblinde.

Steen Dorumlu – Lærer


Til gengæld så håndterer bogen ordblindhed rigtig fint, og jeg blev helt glad, da den gjorde det cool og ikke til noget skamfuldt. Der var nogle fine detaljer i den retning, som jeg er sikker på giver grobund for gode samtaler, hvis man læser denne sammen med en, der har lidt svært ved det med bogstaver.

Irene, Boghunden.dk


Min søn og jeg har læst om bogstav bjerget. Det gik hurtigt op for min søn at der her var tale om 2 historier en der kunne fortælle ham at han ikke er alene med sin udfordringer og en der kunne give ham et prej om hvordan hans indvendige og personlige kamp kan give resultater.

Vi er meget begejstret over denne bog og ser frem til at fortsætte arbejdet med den.
Maria P.


“Eleverne var meget begejstrede for bogen, som gav anledning til mange gode snakke undervejs. …

Vi synes, at det var en god fortælling med mange gode refleksionsspørgsmål, som var med til at åbne op for nogle ærlige snakke, og også til at snakke om motivation.

En fortælling som eleverne kunne spejle sig i, og som vi varmt vil anbefale til andre med ordblindhed tæt på.”

Sisse Boll – Tovholder i Ordblindepatruljen, Smidstrup-Skærup Skole

Mit datter elsker din bog - Ordblindebogen

Hvad får I ud af Ordblindebogen?

Med Ordblindebogen i hånden og dit barn ved siden af, tager I ud på en rejse sammen. En rejse der giver mulighed for samtaler, indblik og forståelse for de udfordringer  der følger med ordblindhed.

I Michaels kamp, op af bjerget finder han troen på sig selv. En tro der motiverer ham for at kæmpe videre for alle de muligheder og drømme der ligger foran.

Til hvert kapitel er der forskellige spørgsmål. De skal hjælpe dig med at få en dialog med dit barn om de oplevelser ordblinde møder i skolen og fritiden.

Andre bøger er kun beregnet til at læse, med ikke Ordblindebogen. Bogen er fyldt med ord, men også tegninger som understøtter historierne. Dit barn kan udfolde sig og farvelægge og tegne videre på tegningerne, skrive eller tegne svarene ned på spørgsmålene.

Så kan I også, næste gang i læser bogen se, at dit barn er blevet bedre og det giver selvværdet og selvtilliden..

Når I har læst Ordblindebogen til ende, har dit barn taget første skridt på vej op ad Bogstavbjerget. Første skridt til ny motivation til fremtiden.

Ordblind? Så er Ordblindebogen - Michael og Bogstavbjerget for dig.
Hvorfor en bog til ordblinde?

Hvorfor en bog til ordblinde?

Fordi dit barn er ordblind, betyder det ikke at du skal beskytte det fra bogstaver og ord, det er næsten det værste du kan gøre.

Ordblindhed betyder ikke at dit barn aldrig kommer til at læse og skrive. Som ordblind, kan dit barn godt trænes, til at læse og skrive bedre (jeg taler af erfaring). Derfor er det vigtigt at du læser højt. På den måde hjælper du dit barn, til at blive bedre til bogstaverne og ordene.

Du kan læse alle typer tekster og historier højt for dit barn. Alle sammen har de samme 28 bogstaver.

Ordblindebogen er skrevet med de samme 28 bogstaver. Forskellen er at Ordblindebogen er skrevet af en ordblind. Jesper Sehested har selv prøvet at miste motivationen og troen på sig selv, og ved hvad det gør ved selvværdet og selvtilliden. 

Farvelæg selv tegningerne i Ordblindebogen

Tak for de tilsendte billeder

Hvem har skrevet Ordblindebogen?

Mit liv som ordblind - Foredrag af Jesper Sehested på Ebeltoft Skole

Jeg hedder ikke Michael (det gør min storebror) men Jesper Sehested og jeg er forfatter (helt underligt at kunne kalde sig det!) til Ordblindebogen – Michael og bogstavbjerget.

Da jeg skulle til eksamen i diktat tilbage i 1999, var det ikke fordi jeg glædede mig. Måske gjorde jeg, men så var det fordi jeg kunne se enden på Folkeskolen. Jeg husker ikke selve eksamen, for der har min hjerne været ved at brænde sammen for at holde styr på alle ordene og bogstaverne.

Da jeg fik opgaven tilbage, var det som forventet, dumpet! Der var ikke mindre end 71 fejl ud af 92 mulige.

“Der er ikke mere, jeg har nået toppen!”

Heldigvis opgav jeg ikke helt efter den oplevelse, for jeg var så tæt på toppen (fandt jeg ud af bagefter). Jeg startede i 10. klasse og her fik jeg det sidste skub op. Jeg nået helt op, og kunne se ud over alle de muligheder, der nu lå for mine fødder.

Jeg kunne se at drømmen om en uddannelse slet ikke var umulig, hvis jeg kæmpede for det. Efter nogle omveje fandt jeg til sidst, det jeg brændte for. Endelig, efter 5 års studietid i Danmark, USA og Kina, stod jeg med eksamensbeviset i hånden.

Så stod arbejdslivet foran, men hvad skulle jeg vælge. Det endte med hjemmesiden Etlivsomordblind.dk, derefter Ordtavlen – Alt om IT hjælpemidler og nu kan jeg skrive Ordblindebogen på listen. En liste der forhåbentligt vokser med flere ordblindeprojekter i fremtiden … som skal hjælpe ordblinde, til at gå efter drømmene.

Retstavning som ordblind - Jesper Sehested