Casper Blom til Ivær&vækst

Iværksætteri og ordblindhed

Fredag og lørdag, var der været Iværk&Vækst messe i Øksnehallen, og der var masser af foredrag. Som jeg tidligere har skrevet ser jeg ikke ordblindhed, som noget der eksisterer i iværksættermiljøet.

Men tilbage til Iværk&Vækst, jeg har hørt over 10 foredrag lige fra’ algoritmer til løbeanalyser’ til ‘unge iværksætter’, det sidste var mest spændende. At hører hvordan Casper Blom og andre unge iværksættere, bl.a 12 årig Nico Bengtsson, ved hårdt arbejde er nået til at omsætte for millioner af kroner.

unge iværksætter

Casper Blom snakker med 3 unge iværksætter.

Iværksætteri og ordblindhed

Pia Allerslev, Børne- og ungdomsborgmester i København, var også til stede og jeg fik snakket 2 min med hende, efter hendes indlæg om unge og iværksætteri. Meget af hendes tankegang, til hvordan forholdene kan forbedres, kan også bruges i forhold til ordblindhed, synes jeg.

Pia Allerslev Iværk&væskt

Pia Allerslev snakker om unge og iværksætteri på Iværk&væskt

At unge har mulighed for at få sparring i forhold til deres ideer, kunne også bruges til ordblinde. At have en person, der på egen krop har prøvet de udfordringer, man står overfor. Eller mulighederne for at prøve ting af, som for en ordblind, kan betyde at man måske kunne få mere indflydelse, på at prøve forskellige tilgange til skolen, fx selv vælge emne eller læsestof, der hvor det giver mening.

De unge iværksætter

Søren Bælum, som ejer bl.a. deluxlife.dk fortæller, at på hans første hjemmeside var der stavefejl, men det ændre ikke på deres produkt eller service, og da der var penge nok, ansatte han en som kunne læse teksterne igennem. Casper Blom som ejer flere virksomheder bl.a. billigegolfbolde.dk, siger at hvis man er ordblind, så være ærlig om det, i stedet for at gemme det.

Casper Blom foredrag

Fra 300 kr til millionomsætning

Som ordblind, kræver meget en ekstra indsat, dette gælde også inden for iværksætteri. Men i denne verden, er der heller ikke nogen der fortæller dig, at du skal gøre tingene på en speciel måde. Der er mange muligheder for at skabe noget, selv om man ikke kan stave. Man skal vælge det man er bedst til, om det så er at skabe produkter eller give super god service, og så få andre til at lave det man ikke kan.

En anden tilgang

Alt dette kan være let nok at sige, men dette kan være en anden tilgang til livet, hvis man ikke vil sidde og studere i flere år. Jeg har selv en lang videregående uddannelse, men er meget mere tiltrukket af iværksættermiljøet i dag. Det at kunne se hvad man har opbygget, og ikke være en lille del af et stort lønsystem. Det er godt at have en uddannelse bag sig, fordi den kan gøre det lettere at starte noget op bagefter, men det er slet ikke et krav.

Jeg er glad for at jeg i dag, har valgt iværksætter vejen, fordi den passer til mig, her kan jeg se at jeg kan gøre en forskel, og jeg har “friheden” til at gøre tingene på min måde. Så nu er det bare hårdt arbejde, for at få det hele op og kører, men det er jo ikke første gang jeg står med den udfordring!

1 svar
  1. Christina
    Christina siger:

    som ordblind kan man jo bruge den fordel at man er vant til at kæmpe og tingene ikke er så let og det kan være en fordel som iværksætter. min ordblindhed har gjort mig til en fighter der ikke giver op. med så mange nederlag fra folkeskolen så skal der meget til at slå mig ud.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *