Jesper Sehested foredrag om ordblindhed

Jeg var kommet i god tid til Smidstrup, så jeg gik en lille tur for, at kigge. Jeg har spillet håndbold i mange år, så sportshallen er et must. Der stod en gruppe piger i forhallen, fordi døren til salen var låst. En pige spurgte mig, hvad jeg skulle “Jeg skal holde foredrag over på skolen”. Der kom et meget hurtigt svar, og ikke hvad jeg havde forventet. “Er det dig der er ordblind? Det er jeg også”. Det viste sig, at en de andre piger også var ordblind. Vi snakke kort, inden de lige skulle når lidt gymnastik inden foredraget.

Jeg skulle holde foredrag på Smidstrup- Skærup Skole. Her har de lavet en ordblinde-patrulje, som mødes ca. 1 gang om måneden. De mødes på tværs af klasserne, for at udveksle gode råd, tips og ideer om ordblindhed. Denne aften var ikke kun for de ordblinde, men også deres forældre.

Foredrag for ordblinde-patrulje

Der var 25 forældre og ordblinde samlet til temaaften om ordblindhed på Smidstrup- skærup skole

Jeg var der, for at fortælle min ordblinde historie. Selvom det har været en hård kamp, er der også meget positive ved den. Det var først i 10. klasse det rigtigt gik op for mig, at jeg jo ikke var dum, jeg kunne jo bare ikke stave og læse så godt. Pludselig gik mange af de døre, jeg ellers troet var lukke for altid, op! Nogle af dem stod måske kun på klem. Så måtte man finde en strategi til, at åbne den mere eller klemme sig igennem alligevel.

Bagefter fortalte Christoffer og Sille, to elever fra Kragelund Efterskole (ordblindefterskole) om efterskolelivet. Det var dejligt at hører deres historie om, at møde andre ordblinde, og finde ud af de jo heller ikke var dumme. Jeg stod nede bagi og lyttede og drømte mig tilbage til min egen efterskoletid og alle de gode oplevelser det gav!  

Fremtidsbroen.dk i Litauen

Dejlige minder for efterskolelivet!

På vej hjem, var det med en rigtig god følelse. Ikke kun for selve dagen, men også at der er lærer og skoleleder, der virkelig går op i, at hjælpe alle videre, også ordblinde. Deres ordblinde-patrulje er noget jeg er sikker på ville kunne hjælpe mange ordblinde rundt om i landet. Bare den lille ting at opdage, at man ikke er alene som ordblind, kan ændre en masse!

Feedback: Vi har fået mange positive tilbagemeldninger på aftenen, og jeg kan høre, at det har skabt gode positive samtaler i hjemmene. Mange af eleverne er også blevet boostet til at knokle videre.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *