Livet med dysleksi - foredrag

Der var en duft af friskbagte boller, der jeg åbnet døren på til Uddannelsesvejledningen på Halsnæs jobcenter, hvor jeg var tilbage for at holde foredrag omkring mine metoder og strategier for at komme igennem uddannelsessystemet. Her søger Camilla, for at der altid er friskbagt brød, så de unge får en god start på dagen.

Man kunne mærke at de unge, var friske og klar på en dag, med nye inputs til at komme i gang, med enten uddannelse eller jobsøgning. Men først fik jeg lov til at bruge 1 ½ time af deres tid.

Jeg snakket blandt andet om, hvordan mine omveje i virkeligheden har været med til, at bringe mig til målet i dag. Hvorfor det er vigtigt, at man brænder for det man laver, så man kan lægge den energi, der skal til. Vigtigheden i at finde sin måde at gøre tingene på, i sted for bare at gøre som alle andre.

Efter en lille pause, for at få lidt frisk luft og energi tilbage. Stod den på, at være åben om sine udfordringer med også at huske at fortælle om de ting man er gode til. Til sidst, men lige så vigtigt, at man prøve at bryde sine mål ned, i mindre dele, så man kan se målstregen.

Det er altid spændende med spørgsmål, og hvad de unge sidder inde med. Samtidig er det også uhyggeligt, når man hører historierne, at unge er blevet fortalt at de ikke skal forvente at blive til noget.

Kommentare efter foredraget:

  • Morten, 21 år: Det har givet mig noget at tænke over, jeg skal testes for ordblindhed.
  • Sofie, 24 år: Rigtig godt at høre fra en der selv har prøvet hvor svært det kan være.
  • Adam, 22 år: Det med at sætte nogle delmål, når man går i gang med en uddannelse var rigtig godt.

Heldigvis, findes der så projekter som Pit Stop, hvor de unge opdager, at der er folk der gerne vil hjælpe dem igang igen og støtte dem, inklusiv varme friskbagte boller.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *