Jeg er en stor fan af, at stavning ikke er det vigtigste i verden, fordi der er så mange andre evner og talenter der kan være lige så gode at have. Dette er også en af de ting jeg snakker om, når jeg holder foredrag. Desværre har vi i vores del af verden, lagt meget vægt på at stavning er vigtigt, hvilken det også er, men måske ikke så meget alligevel. Men heldigvis findes der mange gode tiltag der går imod denne tankegang, og heldigvis for det!

mentor hjælper ordblind

Som ordblind, kan det være godt at have en mentor, der kan hjælpe en vej.

Jeg faldt over en artikel fra DR, Mentorprojekt: Bogligt svage elever skal finde deres styrker, hvilket går ud på, at unge få en mentor fra erhvervslivet gennem Talentspejderne, mentorerne kan give de unge en forståelse for, hvad der kræves af dem i den virkelige verden.

Dette kan være med til, at giv dem lysten og drømmene tilbage, og se at der er mange andre muligheder ude i verden, som ikke behøver at have noget med stavning at gøre, og derfor sætte en stopper for dem. Jeg tror selv på, at denne lyst er super vigtigt, fordi vi mennesker kan gøre det umulige, så længe vi har lyst!

Derfor synes jeg, Talentspejdernes projekt er super fedt, og håber at de kan få mulighed for at brede det ud til hele Danmark. Tror ikke bare det vil kunnen hjælpe ordblinde, men rigtig mange andre børn, som måske ikke føler, de slår til i den folkeskole, vi har opbygget!

Til sidst vil jeg nævne disse ord fra Talentspejdernes hjemmeside:

Særkendet for Talentspejdernes mentorprogram er en stærk tro på, at alle børn og unge har evner og talenter. For at kunne udfolde sine evner og talenter kræves der et godt netværk af nære og anerkendende personer, der er gode rollemodeller, som har overskud og ressourcer til at give noget til andre.

Vi kan hvad vi vil, vi skal bare finde lysten og energien til det. Her du sådan en historie del den meget gerne herunder.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *