Jeg har været på besøg på TEC Gladsaxe, for at hører om hvordan de hjælper de ordblinde og andre med problemer. Her fik jeg en lille historie, som jeg ikke synes jeg bare kan lad ligge, da jeg stadigvæk undre mig over hvordan det kan lade sig gøre i dag!

Vi skal prikke til forlagene, for at sikre os at de husker at følge udviklingen, to bøger de bruge på TEC

Vi skal prikke til forlagene, for at sikre os at de husker at følge udviklingen

Der findes to bøger, som er meget brugt på TEC, Arbejdsteknik og Rengøring. Efter snak med forskellige elever og vejleder fandt jeg ud af, at dette var en stor del af det læsestof der var på skolen. TEC har på alle deres computer hjælpemidlerneViTal eller CD-ORD, der kan læse op, hvis man har læsestoffet digitalt.

Grunden til, at forlaget Erhvervsskolernes Forlag, ikke kan sælge bøgerne som e-bøger endnu er fordi de ikke har en ‘prisbillig måde at stille materialerne til rådighed’. Denne grund kan man synes om hvad man vil i dagens Danmark, men jeg synes lige så meget det åbner en diskussion, omkring hvilken krav vi kan stille til danske undervisningsforlag.

I dag sidder der, få forlag på markedet for undervisningsbøger, fordi de har haft et langt samarbejde med skolerne gennem historien. Derfor skal forlagene også presses engang imellem, fordi ellers gør de bare tingene som de altid har gjort.

Dette skader mulighederne for at gøre brug af de nyeste hjælpemidler (oplæsning, tale til tekst og ordforslagtil fx ordblinde og tosproget, der har læsevanskligheder.

Derfor er dette indlæg, et opråb til at tage kontakt til forlagene og spørge efter materialerne som e-bøger eller i digital form, hvis ingen efterspørger eller prikker til dem, så gør de det nok ikke frivilligt!

1 svar
  1. Frank Rasmussen
    Frank Rasmussen siger:

    Det forslag kan jeg helt følge.

    Selv vores største forlag, Gyldendal, har gentagne gange udgivet bøger, f.eks. folkeskole-danskbøgerne Fandango 7 (til 7. klasse), og i år Fandango 8 (til 8. klasse) uden at have elektroniske versioner på plads. Det burde være forbudt ved lov.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *