Jeg er med i et projekt, som hedder NOTA – Duo. Dette er et fællesskab for ordblinde. Vi mødes på Odense Centralbibliotek. Her har vi foredrag med forskellige mennesker, som kan styrke os og fortælle om at være ordblinde.

Derudover har vi det hyggeligt sammen, hvor vi snakker om alt muligt forskelligt. Både det at være ordblind, men også bare det at være studerende, som mange af os er.
Et af de helt store samtaleenmer i denne gruppe er jobsamtaler.

I starten af januar, der modtog jeg en mail fra vores studiesekretær, som indeholdte et stillingsopslag. Dette job er et studiejob som studentermedhjælper på UCL’s bibliotek.
Jeg tænkte at jeg ville søge stillingen, eftersom jeg studerer Bibliotekskundskab og Videnskommunikation, på fjerde semester. Jeg satte mig ned og skrev en ansøgning. Et par timere efter fik jeg en mail tilbage, hvori der stod at de ønskede at se mig til en samtale. Dagene op til denne samtale var utrolig forvirrende for mig. Dette var de, fordi jeg ikke vidste hvordan jeg skulle fortælle dem, at jeg er ordblind.

Ansøgning

Skal man skrive man er ordblind i sin ansøgning?

Jeg besluttede mig at være ærlig og fortælle det, når samtalen var godt igang og de havde fået et indtryk af hvem jeg var som person. Først virkede de lidt “afvisende”, men dette kunne også skyldes deres uvished, i forhold til ordblindhed. Herefter spurgte de ind til dette, hvorefter jeg forklarede det. I forlængelse af dette fortalte jeg, at det ikke ville være et problem i forhold til jobbet, da jeg har hjælpemidler (oplæsning, tale til tekst og ordforslag) der vil støtte mig, hvis jeg skulle få brug for dette.Ordblind kvinde sidder til jobsamtale
Jeg blev sendt hjem med den besked at de ville kontakte mig. Allerrede der vidste jeg at jobbet var gået til en anden. MEN fem timer senere modtog jeg et opkald, hvori de spurgte om jeg stadig ønskede jobbet, for de ville gerne have mig. Dette var en kæmpe succes, og der vidste jeg, at ikke alle dømmer ud fra, om man er ordblind.

Jeg har nu været ansat i to uger og jeg er utrolig glad for mit job!

Stephanie

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *