kassetænkning-ordblindhed

Oluf Nielsen sagde i Politiken d 8. feb 2014., “vi skal passe ned i de der små kasser, gør folk passive“, dette er hvad vi er ved at gøre med børn med problemer i skolen, inklusion. Ved at prøve at få alle til at passe ind i den normale folkeskole, risikerer vi at gøre disse børn passive, hvilken samfundet kommer til at betale for på lang sigt. Det der er brug for, er at skabe et miljø hvor disse børn kan blive en mere aktiv spiller i skolen.

Eleverne vil finde lysten til at lærer, uden de ser det som hårdt arbejde, hvilken kan være svært i en klasse hvor man er langt bagud de andre. Derfor er vi nødt til at investerer i disse børn, også selvom det koster, i dag. Denne investering er mere risikofyldt, men mulighederne for et bedre afkast er til stede, Richard Branson eller Walt Disney bare for at nævne to.

I dag uddanner vi en masse børn i folkeskolen og gymnasiet, men får vi det igen vi gerne vil? Vi få en masse unge der kan det samme og tænker på samme måde, kan vi skabe en konkurrencefordel ud af det, Nej! Det er her den investering kommer ind i billedet, muligheden for at have unge, der ser verden på en anden måde. En undersøgelse fra USA viser at 35% af iværksætter  er ordblinde i en hvis grad, og det er de børn vi ikke vil investerer i!

Omkostningen for Danmark kan blive stor, som er lille land, som ikke kan konkurrere på vores løn. I stedet er vi nødt til at finde andre steder. Der har allerede været meget tale om iværksætteri, men dette kræver investeringer på lang sigt, også i folkeskolen.

Derfor kan jeg ikke se at dette skal gøre noget godt, som det står nu. Jeg er selv ordblind og har fået meget hjælp, med eneundervisning i folkeskolen. I dag har jeg en Cand.Merc. Finance and Strategic Management fra Copenhagen Business School.

Selvom der er investerer mange offentlige penge i mit forløb, er jeg sikker på at denne investering kommer til at give et positiv afkast for samfundet. Så hvorfor skulle andre ordblinde m.f. ikke også kunne gøre dette, hvis forholdet er rigtigt!

Hvad er din holdning, smid en kommentar herunder.

4 replies
 1. Dorthe
  Dorthe siger:

  Jeg er så enig. Men hvordan gør vi opmærksom på, at det er en god investering.
  Som mor til 3 unge mennesker, der er ordblinde. 3 unge mennesker, der ønsker at være en del af fællesskabet og yde deres del til det. Føler jeg stor afmagt, om ikke at blive hørt.
  Jeg har startet Facebook-gruppen, forældre til ordblindebørn.
  Med ønske om at kunne dele viden, kampe og opgaver på kryds. Undgå at vi alle skal “opfinde” den dybetalerken, igen og igen.
  Se dog desværre, at der er mange der er bange for at fortælle åbent om deres kampe.

  Svar
  • Jesper
   Jesper siger:

   Tak for dit indlæg Dorthe.
   Målet med denne blog er ikke for mig bare at skriver om mit liv, men skabe en blog hvor historier/viden bliver samlet og tilgængelig, så alle let har adgang til den dybetalerken. En side hvor man kan fortælle sine historie til folk der stå i sammen situation, og blive hørt.

   Derfor kan jeg kun op opfordre de folk der gerne vil stå frem at skrive deres historie som en kommentar eller få deres eget indlæg. Man behover jo ikke stå frem med navne og alt, men kan godt fortælle sine historie alligevel.

   Der er dog en regle, og det er at man ikke kan hænge personer ud med navn!!! Vi lever desværre i en verden hvor dette kan påvirke folk lang ud i fremtiden både på arbejdet og privat. Man må gerne nævne skolenavne, med ikke personnavn ( hvis man hænge dem ud!)

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *