mediter

Dette indlæg handler ikke så meget om at være ordblind, men en måde hvordan jeg fik mere ud at den tid jeg brugte på min uddannelse, og andre ting i livet. Det hele startede 5-6 år tilbage, da jeg havde problemer med at sove, fordi jeg ikke kunne slukke for min hjerne om aftenen.

I julegave fik jeg en bog, som jeg havde ønske mig, lederens vej af Dalai Lama og Laurens van den Muyzenberg, som er managementkonsulent. Heri skrev de lidt om Meditation som vækket min interesse, da det måske kunne bruges til at løse mit problem.

Tager tid

Jeg begyndte at læse mere omkring emnet og meditere inden jeg gik i seng. I starten skete der ingenting, andet end man godt kunne føle sig lidt dum at sidde der, og tag dybe indåndinger. Men efter nogle uger begyndte der, at sket noget og jeg kunne lettere og lettere falde i søvn, fordi jeg slappede mere af, når jeg skulle sove.

Der skete også andre ting, jeg begyndte at drømme, eller jeg kunne huske min drømme. Det havde jeg ikke være vant til, og på et tidspunkt stoppede jeg med at meditere, fordi drømmene blev for livlige, dette problem har jeg ikke mere.

Meditation havde løst mit hovedproblem, men der var også andre positive sidegevinster. På mit studie havde vi timer af 45 minutter, selvom forskning viser at man kun normalt kan koncentrerer sig i 35 minutter. Dette problem forsvandt stiller og roligt for mig, fordi jeg trænede min koncentration hverdag inden jeg skulle i seng.

Dette gjorde at jeg kunne få lidt mere ud af undervisningen, fordi jeg ikke sad de sidste 5-10 minutter og tænkte på hvornår er der pause. Derudover tror jeg også der er mange andre positive fordele ved meditation i dag, men det er en helt anden snak.

Dette er ikke noget der kun kan bruges af ordblinde, men af alle mennesker. Desværre er der ikke noget der kommer let til en, i denne verden, og det kræver også noget at “huske” og finde tiden til at gøre det. Nu tænker du sikkert hvor mange timer bruger han på det, og der tager du helt fejl. Jeg sidder ca. 5-15 minutter inden jeg skal i seng, så det er ikke meget tid, synes jeg.

Har du en mening om det at mediterer eller selv prøvet det, så del gerne dine oplevelser herunder.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *