Ordblind mand, svært ved at hører.

Mennesker er forskellige, heldigvis! Vi er også forskellige inden for hvilken kommunikationsform, vi bedst kan li. Jeg tror ikke der kan være stor tvivl om at ordblinde, måske ikke synes skriftsproget er det bedste. Så kan man jo altid stille spørgsmålstegn ved hvorfor jeg har valgt en blog som udtryksform!

At jeg skriver til ordblinde, er der ikke så meget at gøre ved, men hvordan kommunikerer dine venner, familie eller jobbet til dig? Hvis nogle af disse, altid skriver til dig, er det muligt at spørge om de ikke gerne vil ringe i stedet eller noget andet.

Chefen der altid skrev

[caption id="attachment_1096" align="alignright" width="372"]Meget lang email Chefen tænke ikke på jeg var ordblind, og skrev altid til mig[/caption]

På min tidligere arbejdsplads, sad chefen 10 m væk, men alligevel valgte han er skrive til mig over computeren, om opgaver, og forvente svar tilbage på samme måde. Dette “gad” jeg ikke, fordi det tog længere tid og jeg kunne heller ikke udtrykke mig godt nok på skrift, inden for det område (regnskabsanalyse). Derfor gik jeg altid ned til ham i stedet for, og fortalte ham personligt, at nu var det lavet.

Dette var tydelige ikke den måde, han bedst kunne li at kommunikerer på, men jeg ville hellere sikre mig at jeg ikke blev misforstået, så der skulle bruges tid på at andre skulle tjekke regnskabet igennem.

Fortæl hvad du bedst kan li!

Folk tænker ikke tit over, hvilken kommunikationsform, deres modtagere foretrækker. Derfor er det vigtigt at man selv fortæller dem det. Dette kan man gøre på forskellige måder:

 • Fortæl det lige ud, hvis du ikke kan li det,
 • Hvis ens venner altid skriver sms’er, så ring i stedet tilbage til dem.

Der findes også andre løsninger, HeyTell, er en app der kan sende lydbeskeder til hinanden, det kræver bare at modtageren også har app’en som er gratis.

I dag er det også muligt at dikter til dig smartphone samt mange andre former for hjælpemidler oplæsning, ordforslag og oversættelse

Kender du til andre løsninger eller har du gjort det på en anden måde, så del det meget gerne her under!

2 replies
 1. kristian
  kristian says:

  hej
  man kunne også bruge Dragon diktion du taler bare til den også skriver den det du siger appen kræver dog til vænding til din stemme

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *