goooooooooogle

Først må jeg sige, at jeg godt kan li google, bruger mange af deres værktøjer. På et punkt, kan man se at ordblinde ikke passer ind, sammen med alle de andre. Her er der tale om  Googles søgemaskine.

Når man søger på google, finder den ud af hvilke hjemmeside, der skal ligge nummer 1, i forhold til en masse forskellige faktorer. Her spiller stavning ind, så hvis en hjemmeside, har mange stavefejl eller grammatiske fejl, så synes Google, dårligere om denne hjemmeside.

Smart, 99,8% af tiden!

Dette er normalt smart, fordi ellers ville der komme en masse spam, som ingen ønsker. Men de sidste 0,2% af tiden, kan det være tekster skrevet af ordblinde, der stadigvæk har noget på hjertet. Jeg synes, at jeg falder inden for de 0,2% og det tror jeg også en del af de 3.848 unikke besøgene, der tilsammen har læst 10.678 indlæg, på Etlivsomordblind.dk, siden 1. august også synes.

Oversigt over besøgende på etlivsomordblind.dk

Oversigt over antal besøgende på etlivsomordblind.dk fra 1. august – 17.oktober

Søger man på ‘ordblind’ på Google, skal man et godt stykke ned, før man finder etlivsomordblind.dk. Dette er selvom at bloggen har flere besøgende end der søger på ordet ‘ordblind’, hver månede (ca. 1.000).

Jeg har prøvet at tag kontakt til Google, men det er ikke så let, at få fat i Christine Sørensen som er kommunikationschef i Danmark, fordi jeg synes det er synd, at tekster af ordblinde bliver gjort svære at finde, fordi vi har svært ved at stave. Det kunne jo tænke sig at ordblinde, kunne skrive noget andre ordblinde mere kunne bruge, selvom der er stavefejl, i forhold til nogle af de andre hjemmesider, man finde når man søger på ‘ordblind’.

Dette er et lille opråb, om de mindre konsekvenser, man som ordblind, kan blive udsat for, fordi samfundet antager at alle kan finde ud af at stave! Jeg kan bare være ked af det, at folk der har valgt at søge på ordblindhed, måske ikke kommer frem til bloggen, fordi jeg laver lidt stave- og grammatikfejl!

God efterårsferie derude!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *